Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

13 φορείς περισσότερα κρούσματα και νεκροί στη Βαυαρία από την Ελλάδα !
«Στο δρόμο έξω από την κρίση: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία σχολιάζει με θετικό πρόσημο την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον συντηρητικό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στην εποχή της πανδημίας του ιού, οι Έλληνες ένιωσαν για πρώτη φορά ότι δεν βρίσκονται πλέον στο βυθό της Ευρώπης, αλλά αποτελούν μία χώρα-πρότυπο. Χάρη στην προσεκτική κυβέρνηση και τον πρώιμο lockdown, η Ελλάδα καταγράφει μέχρι σήμερα 3.600 κρούσματα και λιγότερους από 200 θανάτους», γράφει ο Γερμανός αρθρογράφος Τομπίας Πίλερ.

Στη Βαυαρία, η οποία έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, οι αριθμοί είναι 13 φορές μεγαλύτεροι.

Η πανδημία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο παγκοσμίως, ενισχύει την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να ξεπεράσει καλά την κρίση από οικονομικής πλευράς.

Επιπλέον, με την επιτυχία τους στον περιορισμό του νέου κορωνοιού, οι Έλληνες εμπνέουν τώρα την εμπιστοσύνη μεταξύ των παραθεριστών στην Κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, στον τομέα του τουρισμό, υπάρχουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικονομία, αυτή η βιομηχανία είχε ήδη δημιουργήσει νέα ρεκόρ τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 2019, η χώρα είχε 34 εκατομμύρια επισκέπτες, φέρνοντας 18 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα, που αντιστοιχεί στο 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Ωστόσο, παρόλο που τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ξανά μετά το lockdown, οι προοπτικές για την τουριστική βιομηχανία με περίπου 700.000 υπαλλήλους για αυτό το καλοκαίρι είναι ζοφερές.

«Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Μεγάλη Βρετανία δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα (αύριο ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία για Ελλάδα) ενώ ταυτόχρονα πολλοί τουρίστες από την Ευρώπη αποφεύγουν τα αεροπορικά ταξίδια», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου