Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Σταμάτης Γονίδης "Ξένος σε ξένη γη ....δεν είναι επιλογή " ΞενιτιάΣταμάτης Γονίδης - Ξενιτιά Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος / Στίχοι: Μαίρη Περγάμαλη Directed by : Alex Konstantinidis (Σε ευχαριστούμε φίλε μου) © 2019 Walnut Entertainment Greece Ευχαριστούμε τους:Νίκος Μήτρογλου (Remvi Lounge Cafe Bar https://www.facebook.com/RemviGermany ),όπως την Ζαφειρία Μήτρογλου και τον Στέλιο Αγγελάκη.(Düsseldorf 20/4/2019)
Ενορχήστρωση,προγραμματισμός | Κυριάκος Παπαδόπουλος,Μπάμπης Κεμανετζίδης,Μπάμπης Μαραγκός. Κυριάκος Παπαδόπουλος | Πλήκτρα Μπάμπης Κεμανεντζίδης | Λύρα,κλαρίνο,φλάουτο Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου | Κρουστά Αλέξης Σαρασίδης | Σαζι ακουστικό,Ούτι Γιάννης Περδικάρης | Ηλεκτρικές κιθάρες Μπάκης (Χρήστος Ράντης) | Μπάσο,Κλασική κιθάρα Χρήστος Νάνος | Τύμπανα Φωνητικά | Κώστας Ηλιού,Diana,Χριστίνα Κεμανετζίδου, Μπάμπης Κεμανετζίδης. Η ηχογράφηση φωνής έγινε στο Ok Recording Studio από τον Μπάμπη Μαραγκό. Πρόσθετες ηχογραφήσεις στο Studio Original. Η μίξη και το mastering έγινε στο BK Studio από τον Κυριάκο Αστερίου.


Ξενιτιά (ΣΤΙΧΟΙ)

Σ’ έχω μες τη καρδιά....κι αν ζω πια μακριάκαρδιά....κι αν ζω πια μακριά, φεύγω, μα θα’ μαι εκεί...με μυαλό και με ψυχή Λύπη με κυβερνά....κι η χαρά δε χωρά, ξένος σε ξένη γη....δεν είναι επιλογή. Κι αν ζω στη ξενιτιά,κι αν είμαι μακριά, Πατρίδα σε έχω στη καρδιά μου Θα ζω σ’ άλλους καιρούς, πατρίδα μου μ’ ακούς το χώμα σου έχω κοντά μου Θα ζω με προσμονή, για να γυρίσω’ κει στον τόπο που’ χω στη καρδιά μου Μαχαίρι η μοναξιά, το τραύμα με πονά Πατρίδα εισ’ η γιατρειά μου. Πρόσεχε τα παιδιά, και κράτα τα κοντά να μην παν σε άλλη γη, να μην φύγουν από'κει Σ’ έχω μες το μυαλό και σε παρακαλώ μόνο μιά προσευχή, γι’ αυτούς που δεν ειν’ εκεί.

Είναι δύσκολη απόφαση ν’ αφήσεις πίσω το πατρικό σου, τη μάνα, τους φίλους σου, τον ζεστό ήλιο και τη θάλασσα της πατρίδας. Άλλωστε εδώ γεννήθηκες, εδώ μεγάλωσες, εδώ έκανες όνειρα και ξαφνικά, οι συνθήκες σε αναγκάζουν να πάρεις τον δρόμο της ξενιτιάς, γιατί η ξενιτιά δεν είναι επιλογή, είναι η κατάσταση που βιώνει κάποιος που φεύγει έχοντας πόνο μέσα του, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια που αφήνει πίσω. 


Με την ελπίδα λοιπόν να στεριώσει σε μια ξένη χώρα. Με την ελπίδα να βρει ανθρώπους που θα γίνουν η νέα οικογένεια του. Με την ελπίδα να μην ξεχάσουν τα παιδιά του την μητρική του γλώσσα. Με την ελπίδα πως δεν θα ξεριζωθούν άλλοι όπως εκείνος. Με την ελπίδα και την προσμονή να γυρίσει κάποτε στον τόπο που’ χει στη καρδιά του. Το τραγούδι αυτό είναι για ** όσους βρίσκονται μακριά απ’ την πατρίδα σε κάθε μεριά της γης και συνεχίζουν να ονειρεύονται παρά τις δυσάρεστες συνθήκες, να δημιουργούν παρά τις αντιξοότητες και δεν ξεχνούν την χώρα και τον πολιτισμό της. Το τραγούδι αυτό είναι για όλους όσους βίωσαν και βιώνουν τον ξεριζωμό. ** το τραγούδι αυτό είναι για όλους τους Έλληνες που βρίσκονται σε κάθε μεριά της γης και συνεχίζουν….. Ηθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους δούλεψαν για αυτό το τραγούδι.Οπως και τους φίλους στο Düsseldorf Nikolaos Mitroglou την Ζαφειρία Μήτρογλου και τον Στέλιο Αγγελάκη.Καλή σας ακρόαση. (Germany - Düsseldorf 20/4/2019)
Κυριάκος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου