Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

«Η Κύπρος έχει τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη »Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστας Καδής αναφορικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των νερών κολύμβησης για το 2019.Στη δήλωσή του ο κος Καδής αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα τελικά αποτελέσματα αναφορικά με την ποιότητα των νερών κολύμβησης της Ευρώπης. Πρόκειται για την ετήσια αξιολόγηση των ευρωπαϊκών κολυμβητικών περιοχών που δείχνει πόσο καλά εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους πολίτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις περιοχές κολύμβησης που θα επιλέξουν στην Ευρώπη.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα αυτά, η Κύπρος διαθέτει τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά νερά κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη για το 2019. Συγκεκριμένα, η Κύπρος είναι πλήρως συμμορφωμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Οδηγίας για την Διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης. Τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 99,1%, τοποθετώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία, με 98,5%, στην τρίτη θέση η Μάλτα, με 97,7%, και μετά η Ελλάδα, με 95,7%.
Η άμεση σχέση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με την υγεία και το περιβάλλον είναι αυτονόητη για την Κύπρο. Υπάρχει, επίσης, άμεση συσχέτιση της ποιότητας των νερών κολύμβησης με τον τουρισμό και επομένως τα άριστα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνο για την υγεία των λουομένων και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της Κύπρου, η οποία είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα της θάλασσας μας και την τουριστική δραστηριότητα.

https://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου