Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

"Για εσένα που αρνείσαι να φορέσεις μάσκα, άκου την δική μου ιστορία"Τον εφιάλτη που ζει εδώ και περισσότερες από 60 ημέρες, όταν και παρουσίασε συμπτώματα του Covid-19 περιγράφει σε μια πραγματικά τρομακτική ανάρτησή της μια νεαρή γυναίκα από τις ΗΠΑ.

Στο κείμενο που ανέβηκε στο site της πριν από δύο ημέρες, η γυναίκα περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, 65 ημέρες αφότου νόσησε και η περιγραφή είναι αποκαρδιωτική.

O πυρετός διατηρείται πάνω από 39, δυσκολεύεται να αναπνεύσει χωρίς παροχή οξυγόνου, η πίεσή της παρουσιάζει ακραίες διακυμάνσεις και είναι διαρκώς κουρασμένη ακόμα και όταν περπατά μέσα στο σπίτι της.

Κι αυτά είναι τα... μεθεόρτια του κορωνοϊού, καθώς, όταν η ασθένεια βρισκόταν σε έξαρση, η κατάστασή της ήταν αληθινά ανυπόφορή.
Κράμπες, πόνος στα μάτια, ανοσμία, αγευσία, διαρκείς διάρροιες, πονοκέφαλοι, δύσπνοια, εμετοί, πόνος στις αρθρώσεις και στα κόκκαλα, συνεχής βήχας, εξανθήματα, αποχρωματισμός των άκρων, λόγω επίθεσης του ιού στο κυκλοφορικό σύστημα, καρδιακές αρρυθμίες... όλα αυτά ήταν τα συμπτώματα του Covid-19 σε ένα άτομο με υποκείμενο νόσημα (νόσο του Κρον) που ασθένησε αλλά δεν πέθανε.

Η γυναίκα, τονίζει ότι όλα αυτά τα γράφει, από τη μία πλευρά για να ξεκαθαρίσει ότι ο Covid-19 δεν είναι μια απλή γρίπη και από την άλλη για να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκες για να προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους άλλους.
Δείτε όλη την ιστορία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου