Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού η Πορεία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού

Την ακύρωση της φετινής πορείας μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Μνήμης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, «η μνήμη παραμένει άσβεστη και ο πόθος για τη επικράτηση της δικαιοσύνης ανεξάντλητος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Τα σημεία των καιρών, η πανδημία του κορωνοϊού και τα ισχύοντα διατάγματα, δεν θα μας επιτρέψουν, δυστυχώς, να ανταμώσουμε ξανά στον δρόμο την Κυριακή 9 Αυγούστου, να επαναβεβαιώσουμε ότι χιλιάδες μοτοσικλετιστές επιμένουν ότι ο Τάσος και ο Σολωμός θα αναπαυθούν μονάχα όταν η Πορεία Μνήμης καταλήξει στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο. Παρόλα αυτά, το διήμερο οδοιπορικό μνήμης θα πραγματοποιθεί κανονικά και οι μηχανές θα ακουστούν σαν καμπάνες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ανακοινώνει ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία μνήμης της Κυριακής που καταλήγει, πρώτα στα μνήματα του Τάσου και του Σολή και μετά στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τη συνάθροιση ατόμων σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους.

«Η παρουσία χιλιάδων μοτοσικλετιστών, είτε στα σημεία έναρξης είτε στο αντάμωμα όλων των πόλεων είτε στο κοιμητήριο, παραβιάζει τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Ο Αύγουστος δεν θα περάσει, όμως, χωρίς αναφορές στους δύο ήρωες», επισημαίνεται .

«Περισσότερες ανακοινώσεις θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες, ώστε να τιμηθούν όπως πρέπει τα δύο παλληκάρια της Αμμοχώστου. Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν. Και θα συνεχίζουν να βαδίζουν με το μέτωπο απέναντι στον ήλιο. Όπως μας έμαθε ο Τάσος και ο Σολωμός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως κάθε χρόνο, το διήμερο οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι βρυχηθμοί θα ακουστούν μέχρι τον κατεχόμενο τόπο μας και οι ρόδες των μοτοσικλετών θα οργώσουν τα άγια χώματα της Κύπρου. Μέσα στην τουρκοκρατία, ο Τάσος και ο Σολωμός θα μνημονευθούν όπως τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου