Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός: Νέα χαλάρωση των μέτρων στο Βέλγιο

Τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού χαλαρώνουν και άλλο από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε η πρωθυπουργός στο Βέλγιο, Σοφί Βιλμές.

Πλέον στο Βέλγιο θα επιτρέπεται η συνάθροιση 15 ατόμων, ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός περιοριζόταν στους δέκα. Επίσης ανοίγουν γυμναστήρια, πισίνες και καζίνο ενώ δίνεται το πράσινο φως για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους με βασική προϋπόθεση ότι τα άτομα δεν θα ξεπερνούν τα 200.

Ο αριθμός φτάνει τους 400 όταν πρόκειται για αντίστοιχες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα, παύει ο περιορισμός του χρόνου που επιτρεπόταν να μείνει κάποιος στα καταστήματα.


“Παρότι η κατάσταση εξομαλύνεται, ο ιός παραμένει εδώ” δήλωσε η Σοφί Βιλμές. Ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση αναμένεται από την 1η Αυγούστου, εφόσον η κατάσταση συνεχίσει να εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι 400 άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, ενώ σε ανοιχτούς ο αριθμός φτάνει τους 800.

Εντούτοις η Πρωθυπουργός στο Βέλγιο τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου