Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Μεγάλο σκάνδαλο στη Γερμανία με 1,9 δισ. ευρώ που εξαφανίστηκανΈνα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο ρίχνει βαριά τη σκιά του στη Γερμανία. Η γερμανική εταιρία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) Wirecard παραδέχθηκε σήμερα ότι ποσό 1,9 δισεκ. ευρώ, που είχε εγγραφεί στον ισολογισμό της, «πολύ πιθανόν» να μην υφίστατο.

Μετά την υπόθεση του Dieselgate στη Volkswagen ή την υπεξαίρεση στη Deutsche Bank, η πτώση της εταιρίας παροχής υπηρεσιών στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών -που ανταγωνίζεται εταιρίες όπως η γαλλική Worldline, η ολλανδική Adyen ή η αμερικανική Square- κλονίζει την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Χθες το βράδυ η Wirecard, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παραδέχθηκε ότι ποσό 1,9 δισεκ. ευρώ στον ισολογισμό της «πολύ πιθανόν να μην υφίσταται καν», τροφοδοτώντας τις υποψίες για απάτη μεγάλης κλίμακας.


Παράλληλα, η εταιρία απέσυρε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Για τον λόγο αυτό, οι ελεγκτές του ομίλου αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν τον ισολογισμό του ομίλου για το 2019, με την υπόθεση αυτή να οδηγεί ήδη στην παραίτηση του επικεφαλής της εταιρίας και σε βουτιά της τιμής της μετοχής της Wirecard στο χρηματιστήριο.

Η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου, πιστωτικών καρτών και διεκπεραίωσης συναλλαγών, κυρίως σε επιχειρήσεις.

Σήμερα το πρωί, η τιμή της μετοχής κινείτο μόλις στα 16 ευρώ, συγκριτικά με σχεδόν 100 ευρώ την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από την αποκάλυψη των αμφιβολιών για την αξιοπιστία των ισολογισμών, οι οποίες στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου