Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κύπρος¨¨: Το 12% του πληθυσμού έκανε τεστ για COVID-19Οι αρχές στην Κύπρο αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της πανδημίας, με τα νοσοκομεία να μη έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερο από το ένα τέταρτο της διαθέσιμης χωρητικότητας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και προετοιμάζεται να ξανανανοίξει την τουριστική βιομηχανία με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος μίλησε στην συνδρομητική υπηρεσία του Politico.


“Είμαστε επιτυχημένοι μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε επιτυχημένοι”, λέει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στο Politico και τονίζει ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην είμαστε ικανοποιημένοι και να διασφαλίζουμε ότι όταν ανοίγουμε τα σύνορά μας, εξακολουθούμε να είμαστε ασφαλής προορισμός”.


Αναλυτικά κληθείς να απαντήσει πώς είχε τόσο λίγες περιπτώσεις και θανάτους η Κύπρος, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει:

“Καταρτίσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για το πώς να διαχειριστούμε την πανδημία μέσω δημόσιων νοσοκομείων αυξάνοντας την ικανότητα, και ειδικά για τις μονάδες ΜΕΘ. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις ολοκληρωμένες στρατηγικές του μηχανισμού ελέγχου και παρακολούθησης, ειδικά στην παρακολούθηση επαφών. Κάναμε τεστ σε σχεδόν το 12% του πληθυσμού. Και προγραμματίσαμε από νωρίς ξεκινήσαμε να προμηθεύουμε εξοπλισμό ήδη από τον Φεβρουάριο”.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι τα νοσοκομεία της Κύπρου δεν ξεπέρασαν τη χωρητικότητά τους σε κανένα σημείο: “είχαμε ένα ειδικό νοσοκομείο για ήπιες περιπτώσεις COVID. Αυξήσαμε την χωρητικότητα των ΜΕΘ ακυρώνοντας τις επιλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις και προσελκύοντας γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: EURONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου