Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Frontex:Αναμένει νέο συνωστισμό μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από ΤουρκίαΗ Frontex αναμένει ότι σύντομα πολλοί μετανάστες στην Τουρκία θα ξεκινήσουν το ταξίδι με κατεύθυνση την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt με τίτλο «H Frontex αναμένει νέο συνωστισμό μεταναστών στα ελληνικά σύνορα».


Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκύπτει από εσωτερική και εμπιστευτική έκθεση του επονομαζόμενου Frontex Situation Center για την κατάσταση των πραγμάτων με ημερομηνία 5 Μαΐου, η οποία είναι βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας.

Η έκθεση αναφέρει για την Τουρκία πως οι περιορισμοί εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να αίρονται σταδιακά στις περισσότερες επαρχίες του Αιγαίου, αλλά όχι ακόμη στην επαρχία Τσανάκαλε, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Όταν αποκατασταθεί η ελευθερία της κίνησης σε αυτές τις περιοχές, μπορούν να αναμένονται μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση σημειώνει επίσης ότι 262 επιπλέον αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν σταλεί στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου.

«Η προγραμματισμένη αποστολή 400 νέων εκπαιδευμένων αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου -όπως ανακοινώθηκε από τις ελληνικές Αρχές στις αρχές του 2020- αναβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού», επισημαίνει η έκθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου