Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Διαδηλώσεις κατά της καραντίνας σε πόλεις της ΕλβετίαςΕκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της Ελβετίας στη Βέρνη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ελβετία, όπου οι θάνατοι ξεπερνούν τους 1.500 και οι μολύνσεις τις 30.000, άρχισε να άρει τα μέτρα καραντίνας πριν από δύο εβδομάδες, επιτρέποντας σε κομμωτήρια και ανθοπωλεία να επαναλειτουργήσουν. Από την Δευτέρα, θα μπορούν να λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία, τα εστιατόρια, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, αρκεί να τηρούνται ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα.


Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και γιούχαραν τους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κοινοβούλιο. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «χωρίς μέτρα καραντίνας, η Σουηδία τα πάει εξίσου καλά με την Ελβετία».


Γύρω στους 100-200 ήταν οι συμμετέχοντες σε παρόμοια διαδήλωση στη Ζυρίχη και περίπου 80 εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους του Σεν Γκαλ. Η Ελβετία επέβαλε καραντίνα στα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας τα σχολεία και όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα. Θεωρητικά, απαγορεύονται και οι συναθροίσεις άνω των 5 προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου