Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κύπρος, Ελβετία, Νορβηγία, στις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης !Στις πέντε πιο ασφαλείς χώρες του πλανήτη για το 2020 κατατάσσει την Κύπρο η βρετανική εφημερίδα Daily Express, επικαλούμενη την έρευνα της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Insurly.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τη βαθμολόγηση των χωρών λήφθηκαν υπόψη δεδομένα όπως οι μεταφορές, η συχνότητα φυσικών καταστροφών και τα επίπεδα εγκληματικότητας και τρομοκρατικής απειλής.

Επίσης, λόγω και της παρούσας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, από την βαθμολόγηση των χωρών δεν θα μπορούσαν να λείπουν στοιχεία σχετικά με την ποιότητα του συστήματος υγείας μιας χώρας και του επιπέδου περίθαλψης.

Η Κύπρος , σύμφωνα με την Express βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά την ασφάλεια, ενώ τη πρώτη θέση κατέκτησε η Ελβετία.

Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών στον κόσμο οι οκτώ βρίσκονται στην Ευρώπη ενώ οι δύο στην Ασία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νησιώτικη Σιγκαπούρη, με τρίτη να έρχεται η Νορβηγία και τέταρτο το Λουξεμβούργο.

Σε ότι αφορά άλλους προορισμούς που είναι δημοφιλής στους Βρετανούς τουρίστες, η εφημερίδα αναφέρει πως η Ισπανία κατατάσσεται πλέον στην 13η θέση της κατάταξης. Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την γαλλική ασφαλιστική εταιρεία, βρίσκεται στην 29 θέση.

Παράλληλα, άλλες χώρες που δεν σημείωσαν υψηλή βαθμολογία ήταν η Αυστραλία (31η στην κατάταξη), η Γαλλία (32η), η Ιταλία (36η) και τα ΗΑΕ στην 36η θέση. Οι ΗΠΑ σύμφωνα με την Express κατατάχθηκαν στην 44η θέση, ενώ η γειτονική Τουρκία και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός τα προηγούμενα έτη κατατάχθηκε στην 65η θέση.

Αναλυτικά, οι πρώτες δέκα πιο ασφαλής χώρες για το 2020 σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι οι παρακάτω:

1. Ελβετία
2. Σιγκαπούρη
3. Νορβηγία
4. Λουξεμβούργο
5. Κύπρος
6. Ισλανδία
7. Δανία
8. Πορτογαλία
9. Φινλανδία
10. Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου