Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά όλοι με μάσκα στο αεροπλάνοΟρισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν τώρα από τους επιβάτες να φορούν μάσκα προσώπου σε πτήσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εισάγουν νέες πολιτικές υγείας και ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πλήρωμα καμπίνας αυτή την εβδομάδα. Άλλοι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο καθιστούν επίσης υποχρεωτική τη μάσκα όταν ξαναρχίζουν τις πτήσεις, μεταδίδει το BBC.

Ενώ περίπου το 90% των διεθνών πτήσεων έχουν ακυρωθεί, οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν να συνεχίσουν σταδιακά τα αεροπορικά ταξίδια από αυτόν τον μήνα.

Από τη Δευτέρα, ο αμερικανικός αερομεταφορέας Delta δήλωσε ότι απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκα ή άλλο κάλυμμα προσώπου στην περιοχή του check-in, στα σαλόνια αναμονής, σε περιοχές της πύλης επιβίβασης και μέσα στα αεροπλάνα για ολόκληρη την πτήση.

Η American Airlines και η United δήλωσαν επίσης ότι θα αρχίσουν να απαιτούν μάσκες για τους επιβάτες, μαζί με το πλήρωμα της καμπίνας. Οι αερομεταφορείς λένε ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα καθώς αρχίζουν ξανά τις πτήσεις.

«Αναζητούμε την ευημερία των πελατών μας για να τους δώσουν ηρεμία ενώ ταξιδεύουν μαζί μας», δήλωσε ο Kurt Stache, εκπρόσωπος της American Airlines. «Προχωράμε γρήγορα σε αυτές τις βελτιώσεις και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας μας καθώς προχωράμε μαζί αυτές τις ώρες».

«Τα καλύμματα προσώπου θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους επιβάτες και εμείς θα παρέχουμε μάσκες στους επιβάτες δωρεάν», δήλωσε η Maddie King, εκπρόσωπος της United Airlines.

 Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου