Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Τεστ για τον κορωνοϊό θα χρειάζεται να έχουν όσοι εισέρχονται στην ΣερβίαΗ κυβέρνηση της Σερβίας υιοθέτησε το πρωτόκολλο που θα ισχύσει εξαιτίας του κορωνοϊού για την είσοδο στη χώρα των πολιτών της αλλά και των ξένων υπηκόων. Οι πολίτες της Σερβίας που επιστρέφουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν στις συνοριακές διαβάσεις τα αποτελέσματα του PCR τεστ για τον κορωνοϊό που έχουν κάνει στο εξωτερικό και το οποίο δεν πρέπει να είναι παλαιότερο των 72 ωρών. Στην περίπτωση που δεν έχουν κάνει το τεστ είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα στην οικία τους για διάστημα 14 ημερών.

Οι ξένοι υπήκοοι για την είσοδο στην Σερβία θα πρέπει να έχουν αρνητικό στον κορωνοϊό PCR τεστ όχι παλιότερο των 72 ωρών και βεβαίωση την οποία θα προμηθεύονται από το σερβικό προξενείο στην χώρα απ όπου προέρχονται. Το πρωτόκολλο αυτό θα εφαρμόζεται για όσο διάστημα ισχύει η κατάσταση επιδημίας του κορωνοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών που διαχειρίζεται την επιδημιολογική κρίση εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου όλες οι συνοριακές διαβάσεις με τέσσερις γειτονικές χώρες. Την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την Βόρεια Μακεδονία.

Στην Σερβία έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό 10243 πολίτες. Απεβίωσαν 220 ασθενείς. Η θνητότητα ανέρχεται το 2,15%. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 151.304 τεστ για Covid-19. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1085 ασθενείς εκ των οποίων οι 23 είναι διασωληνωμένοι.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου