Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κλειστά τα σύνορα της Ισπανίας έως τον ΙούλιοΚλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα παραμείνουν τα σύνορα της Ισπανίας έως τον Ιούλιο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων της Covid-19, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία και την Πορτογαλία είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου, οπότε κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγλης εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η οικονομία και ο τουρισμός.

Η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown, καθώς φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο η πανδημία και έχει αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες.

Το μέτρο της καραντίνας αναμένεται να λήξει στις 24 Μαΐου, όταν θα λήξει και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν και αμφότερα μπορεί να παραταθούν. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανόν να παραμείνουν μετά τις 24 Μαΐου, όσο σημαντικός και αν είναι ο τουρισμός για την ισπανική οικονομία, δήλωσαν οι πηγές στο Reuters.

«Όταν φθάσουμε στη νέα κανονικότητα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορα με τις χώρες του Σένγκεν, μιλάμε για άνοιγμα προς αυτές τις χώρες στις αρχές Ιουλίου», σημείωσαν.

Συνολικά από την Covid-19 έχουν χάσει στην Ισπανία τη ζωή τους 27.104 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα ελάχιστα, στα 228.691 από 228.030 χθες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου