Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οι Έλληνες του Αμβούργου συγκέντρωσαν και μοίρασαν ελληνικά τρόφιμα

ΟΙ ΑΜΒΟΥΡΓΕΖΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ !

Οι εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα στο Αμβούργο θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες. Την περασμένη χρονιά διοργανώσαμε σαν Αμβουργέζοι Έλληνες, μία ομάδα από περίπου δεκαπέντε ελληνικούς και ελληνογερμανικούς συλλόγους, διάφορες εκδηλώσεις, από τις οποίες τα καθαρά έσοδα διετέθησαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα (σύλλογος ΣΥΖΩΗ στην Θεσσαλονίκη).
Για το 2020 είχαμε διοργανώσει περισσότερες από δέκα εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας για το Άγιον Όρος, εκδηλώσεις για την Κρητική διατροφή και την Αγιορειτική διατροφή (με τον πατέρα Επιφάνιο Μίτο), συναυλίες, προβολές ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.
Το Σάββατο, 2 Μαΐου, θα ξεκινούσαμε με την συναυλία «Μικρή Πατρίδα ΙΙΙ» στην προτεσταντική εκκλησία της Αγίας Τριάδος, στο St. Georg. Δυστυχώς λόγω της κατάστασης με τον Κορονωϊό, όλες οι εκδηλώσεις έπρεπε να ακυρωθούν.

Κι όμως εμείς βρήκαμε τρόπο να βοηθήσουμε, με μία μικρή αλλά ουσιαστική προσφορά για την Πόλη μας και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στην προτεσταντική εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο St. Georg ελληνικά τρόφιμα, για να μοιραστούν σε άστεγους και άπορους της πόλης μας. Η ενορία της εκκλησίας μοιράζει κάθε Παρασκευή τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας. Στην βάση μίας πρωτοβουλίας του Συλλόγου Φίλων και Υποστηρικτών Ελληνικού και της Κοινότητας Ελλήνων Αμβούργου και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Αμβουργέζων Ελλήνων, συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε τα τρόφιμα την Πέμπτη, 7 Μαΐου, στην ενορία της εκκλησίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Υποστηρικτών του Κοινωνικού Ιατρείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Καλλιόπη Μπραντστέτερ (Kalliopi Brandstäter) κι εγώ τα παραδώσαμε στην ενορία. Η προσφορά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, κρητικό ελαιόλαδο, ζυμαρικά, αλεύρι, γλυκά, μαρμελάδες, χυμούς, νερά και φρούτα.
Η χρηματοδότηση έγινε εν μέρει με έσοδα της ευρωπαϊκής εβδομάδας 2019 και εν μέρει μέσω δωρεών των παρακάτω εταιρειών και φίλων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!

- Μετέωρα ΕΠΕ, κ. Ιωάννης Βασιλείου (Ioannis Vassiliou, https://meteora-hamburg.de/).
- Shop Kreta, κ. Εμμανουήλ Βιδαλάκης (https://www.shop-kreta.de/).
- Brimo ΕΠΕ, κ. Στέφανος Μουρατίδης (Stefanos Mouratidis, https://www.brimo-import.de/).

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε τις ακυρωθείσες εκδηλώσεις στην ευρωπαϊκή εβδομάδα της ερχόμενης χρονιάς 2021.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου