Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Σημάδια επιβράδυνσης της διασποράς στη ΓερμανίαΣε 43 ανήλθε το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των θανάτων στη Γερμανία εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας κατέγραψε μείωση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα – ανερχόταν σε 74 χθες Κυριακή και σε 94 το Σάββατο – ενώ είναι 4,5 φορές χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν στα στοιχεία του ινστιτούτου την Παρασκευή (193). Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία πλησιάζει το όριο των 7.000: ανέρχεται συγκεκριμένα σε 6.692.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα το ίδιο διάστημα ήταν 679, στα 163.175, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Τα κρούσματα μειώνονται σε σύγκριση με την Κυριακή και το Σάββατο (793 και 945 αντίστοιχα), ενώ είναι σχεδόν 2,5 φορές λιγότερα από εκείνα που καταγράφονταν την Παρασκευή (1.639).

Λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των νοσούντων έδωσαν προ ημερών η καγκελάριος και ο υπουργός Υγείας

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της χώρας παραδέχθηκαν χθες πως την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γενς Σπαν έδωσαν την περασμένη εβδομάδα λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των νοσούντων.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου