Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Τουλάχιστον 46.000 νεκροί από τον κορονοϊό στη ΒρετανίαΤουλάχιστον 46.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Μαΐου, με πιθανή ή επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου τον νέο κορονοϊό, πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρει ο απολογισμός των υγειονομικών αρχών, ανέφερε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Σύμφωνα με την ONS, 42.173 θάνατοι στους οποίους εμπλέκεται η COVID-19 καταγράφηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία έως τις 15 Μαΐου.

Στη Σκωτία 3.546 θάνατοι που συνδέονται με την πανδημία είχαν καταγραφεί έως τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία και στη Βόρεια Ιρλανδία, 664 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια αυτή είχαν καταγραφεί έως τις 20 Μαΐου.

Με τα στοιχεία αυτά ξεπερνά τις 46.000 ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα και διαφοροποιούνται από τους καθημερινούς απολογισμούς της κυβέρνησης που επικεντρώνεται στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει και έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19.

Ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης χθες, Δευτέρα (25.05) έκανε λόγο για σχεδόν 37.000 νεκρούς μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των επιπλέον θανάτων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 60.000.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια μειώνονται ωστόσο, με 3.810 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό να καταγράφονται στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Μαΐου, που είναι ο πιο χαμηλός εβδομαδιαίος απολογισμός των έξι τελευταίων εβδομάδων.

Προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα περιορισμού. Ορισμένες τάξεις του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού θα ξανανοίξουν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το άνοιγμα καταστημάτων που δεν πωλούν τρόφιμα, αναμένεται στα μέσα Ιουνίου.

Κόβονται πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας

Η βρετανική τράπεζα HSBC σκοπεύει να διευρύνει περαιτέρω το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο ήδη προβλέπει περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εξετάζει μία επέκταση του κοινωνικού προγράμματος ή την πώληση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα όσα απεκάλυψε πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις και την οποία επικαλείται η οιοκονομική εφημερίδα στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο χθες το απόγευμα.

Η HSBC αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου