Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ανοίγει από τις 15 Ιουνίου το αεροδρόμιο της ΓενεύηςΤο αεροδρόμιο της Γενεύης, της πόλης όπου βρίσκονται πολλοί διεθνείς οργανισμοί, ανάμεσά τους ο ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει ξανά για πτήσεις από τις 15 Ιουνίου, τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η επανέναρξη των πτήσεων στη Γενεύη, το δεύτερο ελβετικό αεροδρόμιο μετά τη Ζυρίχη, είναι μια θετική είδηση για την πόλη και την περιοχή της, επειδή το διεθνές αεροδρόμιο δημιουργεί περισσότερες από 33.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου η Genève Aéroport, η διαχειρίστρια εταιρία του.

Από το αεροδρόμιο της Γενεύης, που ιδρύθηκε το 1920, πέρασαν περισσότεροι από 17,9 εκατομμύρια επιβάτες το 2019, καθώς συνδέει περίπου 150 προορισμούς, που πραγματοποιούν σχεδόν 60 αεροπορικές εταιρίες.

Κατόπιν αιτήματος των ελβετικών αρχών, το αεροδρόμιο έχει αναπτύξει ένα λεπτομερές σχέδιο προστασίας για να εγγυάται την ασφάλεια της υγείας των συνεργατών του, των επιβατών και των επισκεπτών, με σύνθημα: "ατομική ευθύνη, υγιεινή χεριών και σεβασμός της κοινωνικής αποστασιοποίησης στο μέτρο του δυνατού".

Η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική μέσα στο αεροδρόμιο, αλλά "απαραίτητη κάθε φορά που η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν μπορεί να τηρηθεί".

Και για να τηρείται η απαραίτητη κοινωνική αποστασιοποίηση στους χώρους αναμονής, μία από τις δύο θέσεις παραμένει κενή, ενώ τα κέντρα εξυπηρέτησης έχουν εξοπλιστεί με πλεξιγκλάς.

Ορισμένες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων της Swiss και της Air France, δεν σταμάτησαν ποτέ να πετούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διασφαλίζοντας έτσι τον επαναπατρισμό και επιβατικές πτήσεις, με συνολικά 4 έως 5 καθημερινές πτήσεις.

Η Swiss, θυγατρική του ομίλου Lufthansa, θα επεκτείνει σταδιακά το πτητικό της πρόγραμμα από τις 15 Ιουνίου από τη Γενεύη, εξυπηρετώντας ξανά ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η εταιρία συνιστά επιμόνως σε όλους τους επιβάτες μια φορούν μάσκα ή κάτι προστατευτικό που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη σε όλη την πτήση.

Από την πλευρά της, η EasyJet, για την οποία η Γενεύη αντιπροσωπεύει έναν από τους σημαντικότερους κόμβους, προβλέπει επίσης μερική επανάληψη πτήσεων από τις 15 Ιουνίου προς ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους η Μπορντό, η Νάντη και η Νίκαια στη Γαλλία. Προγραμματίζονται επίσης ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

'Οπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Ζαν-Μαρκ Τεβενά, διευθυντής της EasyJet Switzerland, "θα επιβάλουμε τις μάσκες" μέσα στα αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου