Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η Αυστρία θα ανοίξει τα σύνορά της με τη Γερμανία στις 15 Ιουνίου«Από τις 15 Ιουνίου θα είναι εφικτό να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό O1 η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού και Γεωργίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.
Θα επιτραπούν επαγγελματικά ταξίδια και επισκέψεις σε συγγενείς

Οι όροι διέλευσης από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν ήδη από τις 15 Μαΐου και πλέον θα επιτρέπονται τα επαγγελματικά ταξίδια και οι επισκέψεις σε συγγενείς, πρόσθεσε η ίδια.

Μέρκελ και Κουρτς συμφωνούν στο άνοιγμα των συνόρων

Η Κέστινγκερ διευκρίνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συνομίλησε για το θέμα χθες Τρίτη με τον Αυστριακό ομόλογό της Σεμπάστιαν Κουρτς, με τους δύο ηγέτες να «συμφωνούν στο σταδιακό άνοιγμα» των συνόρων.

Οι δύο χώρες εκτιμούν ότι η επιδημία covid-19 είναι υπό έλεγχο στο έδαφός τους και ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν υιοθετηθεί για τις μετακινήσεις, ενώ επέτρεψαν και την επαναλειτουργία των καταστημάτων.
Η Γερμανία διατηρεί ως τα μέσα Ιουνίου την προειδοποίησή της κατά των τουριστικών ταξιδίων στο εξωτερικό.
Από την πλευρά της η αυστριακή κυβέρνηση επεσήμανε σήμερα ότι εξετάζει τη σταδιακή επαναφορά της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με γειτονικές της χώρες, όπως η Ελβετία, το Λίχτενσταϊν και τους ανατολικούς τους γείτονες, χωρίς όμως να αναφερθεί σην Ιταλία, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την covid-19.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου