Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Να μείνουν κλειστά τα σύνορα κάθε χώρας έως τις 15 Ιουνίου προτρέπει η ΕΕΣήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη – μέλη του χώρου Σένγκεν και τα συνδεδεμένα κράτη Σένγκεν να παρατείνουν τον προσωρινό περιορισμό των μη ουσιωδών μετακινήσεων προς την ΕΕ για άλλες 30 μέρες, έως τις 15 Ιουνίου.

Παρά το ότι σε ορισμένα κράτη της ΕΕ και σε συνδεδεμένα κράτη του χώρου Σένγκεν γίνονται προκαταρκτικά βήματα για την άμβλυνση των μέτρων που έχουν ληφθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου μέσω των μετακινήσεων προς την ΕΕ, υποστηρίζει η Ένωση.

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα πρέπει να γίνει σταδιακά: όπως υπογραμμίζεται στον κοινό ευρωπαϊκό χάρτη πορείας για την άρση των μέτρων ανάσχεσης της νόσου, οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα θα πρέπει να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά και με συντονισμένο τρόπο, προτού καταστεί δυνατή η χαλάρωση των περιορισμών στα εξωτερικά σύνορα σε δεύτερο στάδιο.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε: «Ο γενικός στόχος μας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού μέσω της μείωσης της κοινωνικής αλληλεπίδρασης συνεχίζει να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου