Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

15χρονη Ινδή έκανε 1.200χλμ. με ποδήλατο για να σώσει τον ανάπηρο πατέρα τηςΣυγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ινδία η ιστορία μιας 15χρονης η οποία έκανε ποδήλατο για 1.200χλμ., μεταφέροντας τον ανάπηρο πατέρα της, προκειμένου και οι δύο να γλιτώσουν από την πείνα.

Η ιστορίας της Τζιότι Κουμάρι ξεκίνησε όταν ελήφθη η απόφαση για lockdown στην Ινδία.

Ο πάτερας της ο οποίος μετά από ατύχημα δεν μπορούσε να περπατήσει, έβγαζε τα προς το ζην με ένα αυτόματο τρίκυκλο. Όταν, όμως, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι άσκοπες μετακινήσεις ο πατέρας της 15χρονης έμεινε χωρίς εισόδημα.

Όπως περιέγραψε η 15χρονη ο σπιτονοικοκύρης τους επέμεινε να ζητάει το ενοίκιο και τους απειλούσε με έξωση ενώ δεν είχαν χρήματα ούτε για τροφή.

Η Κουμάρι έκανε αδιάλειπτα πετάλι για 10 ημέρες και μόνο μια φορά δέχθηκε να τους μεταφέρει για λίγα χιλιόμετρα ένα φορτηγό.

Όσο για φαγητό, η 15χρονη και ο πατέρας της εξασφάλιζαν τροφή και νερό χάρη στην καλοσύνη αγνώστων που έβλεπαν την προσπάθειά τους.

Η 15χρονη είχε φύγει από το χωριό της προκειμένου να φροντίζει τον πατέρα της.

«Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι. Ο καιρός ήταν ζεστός αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Είχα μόνο ένα στόχο στο μυαλό μου και αυτός ήταν να φτάσουμε σπίτι» δήλωσε η έφηβη η οποία μια εβδομάδα μετά εξακολουθεί να δηλώνει εξαντλημένη από την προσπάθειά της.
Η ιστορία της 15χρονη προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας της Ινδίας η οποία την προσκάλεσε για δοκιμαστικά στο Δελχί ενώ στην νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα η οποία έκανε λόγο για «μια πολύ ωραία ιστορία αντοχής και αγάπης».

Η 15χρονη πάντως εμφανίζεται σεμνή ξεκαθαρίζοντας ότι αν και αισθάνεται χαρούμενη με την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει εντούτοις δεν έκανε ποδήλατο κυνηγόντας τη φήμη «αλλά ήταν μια απόφαση απελπισίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου