Τρίτη 12 Μαΐου 2020

113χρονη Ισπανίδα: Νίκησε τον κορονοϊό – Είχε νικήσει και την ισπανική γρίπηΜια 113χρονη γυναίκα στη Χιρόνα στην Ισπανία ανέρρωσε από τον κορονοϊό.


Το αξιοσημείωτο είναι πως όταν ήταν παιδί, η γυναίκα επεβίωσε και από την ισπανική γρίπη, η οποία προκάλεσε την πλέον θανατηφόρα πανδημία του 20ού αιώνα το 1918-1920.Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Μαρία Μπράνιας, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ισπανίας, νίκησε τον ιό μετά από μάχη αρκετών εβδομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το Gerontology Research Group, μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Μπράνιας είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει νικήσει το COVID-19.


Η Μπράνιας μπήκε σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, αλλά αργότερα βγήκε αρνητική στη νόσο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα ηλικιωμένα άτομα με χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.

Η Ισπανία μετρά 227.436 κρούσματα του ιού, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 26.744. Συνολικά, 137.139 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου