Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξει το Μεγάλο Παζάρι της ΚωνσταντινούποληςΤο ιστορικό Μεγάλο Παζάρι της Τουρκίας, το Σκεπαστό Παζάρι όπως είναι γνωστό, θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες από την 1η Ιουνίου, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Kapal, Φατίχ Κουρτουλμούς.

Το ιστορικό αυτό κτίριο, ηλικίας πάνω από 500 ετών, και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης, θεωρείται το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Έκλεισε στις 23 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ο Φατίχ Κουρτουλμούς, τόνισε ότι μόνο οι μισές από τις 21 πύλες εισόδου στο παζάρι θα είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες από την 1η Ιουνίου. "Θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας με ελεγχόμενο τρόπο", είπε και σύμφωνα με τα γενικά μέτρα που ισχύουν στην Τουρκία, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των επισκεπτών στο παζάρι χωρίς να φορούν μάσκα.

"Όταν το Μεγάλο Παζάρι ανοίξει την 1η Ιουνίου, οι επισκέπτες δεν θα γίνονται δεκτοί αν δεν φορούν μάσκα, ενώ θα γίνεται θερμομέτρησή τους και θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης", είπε ο Φατίχ Κουρτουλμούς.
Το ιστορικό παζάρι υπολογίζεται ότι προσελκύει περίπου 150.000 άτομα καθημερινά. Ο κ. Κουρτουλμούς δήλωσε, επίσης, ότι επτά άτομα μεταξύ των εμπόρων που διατηρούσαν καταστήματα στο Μεγάλο Παζάρι, πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού.

Ένα από τα κορυφαία τουριστικά μέρη που πρέπει κανείς να δει, το Μεγάλο Παζάρι βρίσκεται μέσα στην παλιά πόλη της Κωνσταντινούπολης και διαθέτει 61 σκεπαστούς διαδρόμους και πάνω από 3.000 καταστήματα.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου