Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Σημαντική ανακοίνωση για τους Έλληνες της ΣιγκαπούρηςΟι Σιγκαπουριανές Αρχές ανακοίνωσαν την εφαρμογή, από 7 Απριλίου έως 4 Μαΐου, επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της τοπικής μετάδοσης του COVID-19 (των λεγόμενων “circuit breaker” measures). Τα μέτρα αυτά αφορούν, μεταξύ άλλων, την γενίκευση της τηλεργασίας και την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, και έχουν ως στόχο τη μείωση των μετακινήσεων και της επαφής μεταξύ των ατόμων, τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.


Η σχετική νομοθεσία (COVID-19 Control Order, Regulations 2020), η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 8 Απριλίου 2020, καθορίζει τους περιορισμούς στη μετακίνηση των ατόμων και στη λειτουργία των επιχειρήσεων με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την παρούσα περίοδο, οι Σιγκαπουριανές Υπηρεσίες αναπτύσσουν στη χώρα πάνω από 2.400 κρατικούς υπαλλήλους ημερησίως για τον έλεγχο της τήρησης των ανακοινωθέντων μέτρων.

Ειδικότερα, οι Σιγκαπουριανές Αρχές καλούν τους κατοίκους :

-να μένουν στην κατοικία τους : να μην εξέρχονται αυτής παρά μόνο αν εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες ή σε περίπτωση ανάγκης (επίσκεψη σε ιατρό, αγορά τροφίμων κ.λπ.), και να επιστρέφουν στην κατοικία τους το ταχύτερο δυνατό,

-να περιορίσουν τις επαφές τους στα άτομα που διαμένουν στην ίδια κατοικία,

-να μην συμμετέχουν σε συναθροίσεις, είτε σε εξωτερικό χώρο είτε στην οικία τους,

-να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλα άτομα ακόμη και σε ανοιχτό χώρο, κατά τη διάρκεια εκγύμνασης κ.λπ.,

-να μην τρώνε και πίνουν σε χώρους εστίασης.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη σας υπενθυμίζει την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί από τις επιτόπιες Αρχές, η μη συμμόρφωση των οποίων επιφέρει αυστηρές ποινές (αυστηρή προειδοποίηση κατά την πρώτη παράβαση, πρόστιμο ύψους 300 SGD κατά την δεύτερη, και δίωξη σε περίπτωση τρίτης παράβασης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου