Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τσίπρας στο MEGA: Συμφωνώ με το κλείσιμο των συνόρωνΣυνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το κυβερνών κόμμα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το δύσκολο είναι διαχειρίζεσαι κρίσιμα εθνικά ζητήματα ως κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός ψήφισε κάποιον άλλον να διαχειριστεί κρίσεις. Κι εγώ κλήθηκα να χειριστώ κρίσεις όσο ήμουν πρωθυπουργός.

Στους επτά μήνες το μεταναστευτικό έχει χειροτερέψει. Αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 ανθρώπους και τώρα έχει πολύ περισσότερους.
Από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια μαζική απόπειρα εισροής προσφύγων στα σύνορα, κάθε κυβέρνηση θα έκανε το ίδιο (σ.σ. το κλείσιμο των συνόρων). Η δική μας κυβέρνηση είχε κλείσει τον Έβρο χωρίς κλίμα μισαλλοδοξίας. Το κρίσιμο σήμερα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι από μία γεωπολιτική απειλή από τη μεριά της Τουρκίας. Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί και εισβολείς. Χρειάζεται ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης.

Η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Με την παρουσία ερευνητικού σκάφους στην Κύπρο, με τη συμφωνία με τη Λιβύη. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων εδώ και μήνες. Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη. Τον Μάιο του 2019 η υπ. Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε νέο σώμα πλωτής αστυνόμευσης στον Έβρο και ενίσχυση της συνοριοφυλακής, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε καθώς έγιναν εκλογές. Η ΝΔ πήρε 80 συνοριοφύλακες από τον Έβρο για να φυλάνε τα Εξάρχεια.

Το μεγάλο μέτωπο είναι στα νησιά μας. Τα χερσαία σύνορα είναι πιο εύκολο να τα φυλάς σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα. Οφείλουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια με βάση τις αξίες μας. Αν η πολιτική της αποτροπής σημαίνει να δημιουργούμε κολαστήρια στα νησιά, κάνουμε λάθος.»
https://www.ekirikas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου