Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Βρετανία: Σούπερ μάρκετ προσλαμβάνει υπαλλήλους που έμειναν άνεργοιΗ αλυσίδα Asda, ο βρετανικός βραχίονας σούπερ μάρκετ της Walmart, σχεδιάζει να προσλάβει πάνω από 5.000 προσωρινούς υπαλλήλους, που έχουν χάσει τις δουλειές τους αλλού λόγω του κορωνοϊού.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με πάνω από 20 εταιρίες σε κλάδους όπως υπηρεσίες τροφίμων και ταξιδίων προκειμένου να προσλάβει ανθρώπους που αναζητούν εργασία.

Ο βρετανικός κλάδος των σούπερ μάρκετ βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανή ζήτηση την τελευταία εβδομάδα, αφού οι Βρετανοί στοκάρουν προϊόντα στο σπίτι τους καθώς φοβούνται ότι θα χρειαστεί να μείνουν απομονωμένοι εξαιτίας του κορωνοϊού για μεγάλο διάστημα. Ο κλάδος εργάζεται όλο το 24ωρο προκειμένου να είναι γεμάτα τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, με την εικόνα των άδειων διαδρόμων να κάνει το γύρω του διαδικτύου.

Παράλληλα σήμερα, η γερμανικής ιδιοκτησίας εκπτωτική αλυσίδα Lidl GB ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει έως και 2.500 επιπλέον προσωρινούς εργαζομένους. Την Τρίτη, ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Morrisons ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων είναι ίσως τα μοναδικά που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό, εν μέσω πανδημία του κορωνοϊού. Πριν δυο ημέρες, ο ΟΗΕ προχώρησε σε δυσοίωνη πρόβλεψη που ήθελε την κρίση να στοιχίζει τη ζωή σε ως και 25 εκατ. εργαζόμενους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου