Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ντόχα προς τους Έλληνες πολίτες του ΚατάρΔεν επιτρέπεται η έλευση στη χώρα σε ταξιδιώτες που προέρχονται από Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Λίβανο, Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ν. Κορέα, Σρι Λάνκα, Συρία και Ταϊλάνδη, ακόμα και για αυτούς που έχουν καταρινή άδεια παραμονής. Επιπλέον, δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από/προς Ιταλία.

Δεν υπάρχει δηλαδή πλέον η δυνατότητα να μπουν σε καραντίνα και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Άλλωστε, έχει γίνει ενημέρωση και σε αεροπορικές εταιρείες και δεν θα τους επιτρέπεται καν η επιβίβαση σε αεροσκάφη προς Κατάρ.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμα κι αν ο ταξιδιώτης έρθει στο Κατάρ από άλλη χώρα (πλην των ανωτέρω), δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Κατάρ εάν είχε ταξιδέψει «πρόσφατα» σε κάποια από τις χώρες του ανωτέρω καταλόγου.


Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με προφορική διευκρίνιση που λάβαμε από εδώ Αρχές, απαγόρευση δεν καλύπτει διέλευση transit από το αεροδρόμιο της Ντόχα. Συνεπώς, ταξιδιώτες που έρχονται από οποιαδήποτε χώρα (συμπεριλαμβανομένων αυτών του καταλόγου) και διέρχονται από το Κατάρ transit (ήτοι πρόκειται να επιβιβαστούν σε πτήση για άλλο προορισμό), δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προς το παρόν.


Επισημαίνουμε ότι ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες δεν επιτρέπεται πλέον η έλευση στο Κατάρ, θα μπορεί να επικαιροποιείται από τις εδώ Αρχές οποιαδήποτε στιγμή και αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Βάσει των ανωτέρω, συνιστούμε στους Έλληνες μονίμους κατοίκους του Κατάρ να αποφεύγουν ταξίδια στο εξωτερικό, εφόσον αυτά δεν είναι απολύτως απαραίτητα, για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο να επιστρέψουν εδώ. Εννοείται ότι εάν ταξιδέψουν σε μια από τις χώρες του καταλόγου, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο Κατάρ.


Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι οι καταρινές Αρχές συνιστούν σε όλους τους εδώ πολίτες (Καταρινούς και αλλοδαπούς) να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής και να συμμορφώνονται με τις όποιες οδηγίες δίδονται σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης του ιού, οι οποίες έχουν εκδοθεί ή θα εκδίδονται εφεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου