Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Επείγει η πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου στο ΓΝ Αμμοχώστου

Οι αναγκαιότητες που αφορούν την πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και την επέκταση του νοσηλευτηρίου κατά 20 κλίνες, ώστε να γίνει ο κατάλληλος διαχωρισμός του Τμήματος Καρδιολογίας από το Τμήμα Παθολογίας, συζητήθηκαν την περασμένη Πέμπτη κατά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η οποία εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς όλων των επαρχιών.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Κωσταντίνου δήλωσε ότι σ’ όλες τις επαρχίες παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη θεραπεία των νεφροπαθών, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός πως λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο, εντούτοις φαίνεται ότι τα προβλήματα αυτά δεν έχουν ακόμα επιλυθεί ριζικά. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών Γιώργος Μεσαρίτης ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Υγείας ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εργάζεται σήμερα μονάχα ένας νεφρολόγος, ο οποίος παρακολουθεί 40 και πλέον ασθενείς. Όταν, όμως, ο γιατρός αυτός ασθενήσει ή πάρει άδεια ανάπαυσης, υποχρεωτικά αντικαθίσταται από νεφρολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας που είναι διαθέσιμος.

Ο κ. Μεσαρίτης ανέφερε στην Επιτροπή Υγείας ότι η θεραπεία που παρέχεται στους ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είναι δυσλειτουργική, την ίδια ώρα που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό η πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου. Όπως λέχθηκε, ήδη έχει γίνει η προκήρυξη για πρόσληψη νεφρολόγου στο ΓΝ Αμμοχώστου και επέδειξε ενδιαφέρον μία νεφρολόγος, η οποία τελικά αποδέχθηκε να συμβληθεί με το νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια για πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου στο νοσοκομείο της επαρχίας συνεχίζεται. Ο κ. Μεσαρίτης δήλωσε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου χρειάζεται άμεση επέκταση ο χώρος αιμοκάθαρσης, επειδή, όπως είπε, τίθεται θέμα ασφάλειας των ασθενών. Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αναφέρθηκε ότι αναμένεται να γίνει επέκταση του χώρου αιμοκάθαρσης για καλύτερη εξυπηρέτηση των νεφροπαθών. Ενώπιον της Επιτροπής Υγείας έγινε, επίσης, αναφορά πως καταβάλλονται προσπάθειες για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου κατά 20 κλίνες προκειμένου να γίνει εφικτός ο διαχωρισμός του Τμήματος Καρδιολογίας από τη Τμήμα Παθολογίας.
https://politis.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου