Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Έλληνας υπουργός ζήτησε από τους αστυνομικούς να περάσουν με κόκκινοΟ άνθρωπος έχει πάρει ψηλά τον αμανέ, προφανώς λόγω αναστήματος. Εκτίθεται και εκθέτει την κυβέρνηση στα μάτια των αστυνομικών και του οδηγού του.

Πρόσφατα ο ευειδής υπουργός τα έβαλε με τους αστυνομικούς της συνοδείας του, όταν - άκουσον άκουσον- δεν παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη, επειδή βιαζόταν.
Φρόνιμο θα ήταν ο κύριος αυτός να συνετιστεί και να καταλάβει ότι εάν ζούσε στην Σουηδία ή την Αυστραλία, οι αστυνομικοί της συνοδείας του θα τον είχαν συλλάβει.Ας ασχοληθεί με το αντικείμενο του υπουργείου του – προς το παρόν δε φαίνεται ότι τα καταφέρνει – και ας αφήσει τις μαγκιές αυτού του είδους, οι οποίες στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή κάποιου ανυποψίαστου πολίτη.
Οι άνθρωποι που τον συνοδεύουν έξυναν το κεφάλι τους προκειμένου να καταλάβουν την ακραία συμπεριφορά του.

Σίγουρα για τη νοοτροπία τέτοιων ανθρώπων, η εξουσία είναι συνώνυμο της αυθαιρεσίας, φαίνεται άλλωστε από τον τρόπο που την ασκούν. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι την έκθεση σε άμεσο κίνδυνο της ζωής αστυνομικών και πολιτών, με το έτσι θέλω, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, ή θα μιλήσει με άθλιο τρόπο στους αστυνομικούς συνοδείας, για οποιονδήποτε λόγο, η φάτσα και το όνομά του θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τη «Ζούγκλα»…


Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου