Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ιράν για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού COVID-19 στο Ιράν είναι 12.729. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν επισήμως ανακοινωθεί 611 θάνατοι. Παρατηρείται ταχεία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.


Στα αεροδρόμια, στα σημεία εισόδου των πόλεων, αλλά και στις εισόδους πολλών κτηρίων μετράται η θερμοκρασία. Οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ιράν και εξωτερικού μειώνονται διαρκώς, ενώ τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ιράν και γειτονικών χωρών έχουν κλείσει. Επίσης, διαπιστώνονται ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Σύμφωνα με οδηγίες των εδώ Αρχών, η κυκλοφορία στους δημόσιους χώρους πρέπει να είναι περιορισμένη, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των χώρων συνεστίασης έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.
Η Πρεσβεία της Ελλάδος, λόγω της κατάστασης στο Ιράν, λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και συστήνει στους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν κατά το παρόν στάδιο τις μετακινήσεις τους προς το Ιράν, εφόσον δεν συντρέχει κάποιος εξαιρετικά επείγων λόγος. Εάν βρίσκονται, δε, στη χώρα, συστήνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Σε περίπτωση απολύτως επιβεβλημένου ταξιδίου, ή σε περίπτωση άλλης ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία στο grcon.teh@mfa.gr (e-mail του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας) ή στο +989102726477 (τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου