Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Γαλλία: Πρόστιμο σε όσους κάνουν βόλτα με το ποδήλατο

Το ποδήλατο πλέον δεν επιτρέπεται στη Γαλλία παρά μόνον όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως να πάνε στην εργασία τους, το σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο φαρμακείο.


Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις μετακινήσεις τους καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός.

Όσοι Γάλλοι σκέφθηκαν να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το τζόκινγκ ή το περπάτημα επιτρέπονται. Όχι όμως και το ποδήλατο εάν θέλουν απλά να κάνουν βόλτες.


Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (FFC), η οποία έχει σταματήσει τη δραστηριότητα όλων των συλλόγων της από τις 14 Μαρτίου.«Αντιμετωπίζοντας την επιδημία COVID-19, η FFC ζητά από όλους τους ποδηλάτες να επιδείξουν ευθύνη αποφεύγοντας οποιαδήποτε υπαίθρια πρακτική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε η ομοσπονδία στο λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, το πρόστιμο για όσους κάνουν ποδήλατο άνευ λόγου και αιτίας κυμαίνεται από 38 έως 135 ευρώ, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.


prothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου