Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας για τους Έλληνες της Αργεντινής

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Αρχές της Αργεντινής, συνιστά στους ευρισκόμενους στην χώρα, με οποιαδήποτε ιδιότητα, Έλληνες πολίτες, την αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών των εγχωρίων Αρχών και ιδιαίτερα αυτών του Υπουργείου Υγείας (Ministerio de Salud (www.argentina.gob.ar/salud τηλ. 0800 222 1002 και 107). Πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα παρέχει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδος: https://www.moh.gov.gr/ .

2. Η Κυβέρνηση της Αργεντινής θέσπισε Νόμο που επιβάλλει υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό όσων προσώπων εισέρχονται από χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται όλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, το Ιράν, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα. Η μη εφαρμογή του Νόμου επισύρει αυστηρές ποινές φυλάκισης. Κατά συνέπεια, οι Έλληνες πολίτες που έχουν εισέλθει από τις χώρες που υποδεικνύει ή που θα υποδείξει η Κυβέρνηση της Αργεντινής, οφείλουν να ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα, που σήμερα εκτείνονται σε 14 ημέρες αυτοπεριορισμού (καραντίνα). Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να φροντίζουν να ενημερώνονται και να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες των τοπικών Αρχών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

3. Περαιτέρω, η Κυβέρνηση της Αργεντινής αποφάσισε την αναστολή των πτήσεων από την Τρίτη 17 Μαρτίου και για ένα μήνα, από και προς τις προαναφερόμενες χώρες για όλες τις αεροπορικές εταιρείες εκτός της Aerolineas Argentinas. Για τον λόγο αυτό, όσοι ταξιδεύουν με άλλες αεροπορικές εταιρείες, θα πρέπει να έλθουν σε επαφή με αυτές.

Παρατίθενται η ηλεκτρονική διεύθυνση του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδος: grcon.bay@mfa.gr καθώς και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, 0054-11-4807-9062.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου