Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Γερμανός βουλευτής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊόΟ 41χρονος βουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Χάγκεν Ράινχολντ από το Μεκλεμβούργο-Πομερανία περιλαμβάνεται στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Γερμανία. Επιπλέον, τρεις βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έχουν τεθεί σε κατ'οίκον απομόνωση, καθώς ήρθαν σε επαφή με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο βρέθηκε θετικό στον Covid-19.


Ο 41χρονος βουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Χάγκεν Ράινχολντ από το Μεκλεμβούργο-Πομερανία περιλαμβάνεται στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Γερμανία. Επιπλέον, τρεις βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έχουν τεθεί σε κατ'οίκον απομόνωση, καθώς ήρθαν σε επαφή με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο βρέθηκε θετικό στον Covid-19.


Πριν από λίγη ώρα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο έχει αναλάβει την επιστημονική ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα 1567 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, εκ των οποίων τρία κατέληξαν. Ένα παιδί δύο ετών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Βρανδεμβούργου. Το Ινστιτούτο κάνει πάντως λόγο για μια «δυναμική κατάσταση», προειδοποιώντας για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.Ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Κρίστιαν Ντρόστεν επισήμανε μάλιστα ότι τα περισσότερα κρούσματα αναμένονται για την Γερμανία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, καθώς, σύμφωνα με νέες έρευνες, οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν μόνο μικρή επίδραση στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού. Ο ίδιος συνέστησε μάλιστα όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές με ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Νωρίτερα σήμερα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέδειξε ως πρώτη προτεραιότητα τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την ακύρωση εκδηλώσεων και τον περιορισμό δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Γερμανία. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα τα περισσότερα κρούσματα, έκλεισε σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ το Βερολίνο απαγόρευσε εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται περισσότερα από 1000 άτομα. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν συμβούλευσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν σε μπαρ και κλαμπ, οδηγία η οποία σε συνδυασμό με το όριο των 1000 ατόμων αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τα κλαμπ του Βερολίνου. «Τα περισσότερα κλαμπ θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Κλαμπ του Βερολίνου, έπειτα από συνάντηση των ιδιοκτητών 50 νυχτερινών κέντρων της πόλης. Μεταξύ των μέτρων που προτάθηκαν είναι ο περιορισμός του αριθμού των θαμώνων στο 70% της χωρητικότητας και η καταγραφή τους με τον αριθμό τηλεφώνου ή την ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Επισημαίνεται ότι 17 από τα κρούσματα στο Βερολίνο αφορούν άτομα τα οποία είχαν επισκεφθεί συγκεκριμένο κλαμπ της πόλης.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου