Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Έξι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην ΚύπροΤα έξι έφτασαν μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, με την κυβέρνηση να παίρνει αυστηρά μέτρα για την δημόσια υγεία των πολιτών. Παράλληλα σε εγρήγορση βρίσκεται και η Αστυνομία, αφού στόχος είναι να τηρούνται στο νησί τα έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεκίνησαν οι έφοδο σε διάφορα υποστατικά στην Λεμεσό. Συγκεκριμένα, έγινε μία καταγγελία σε υποστατικό καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε πέραν των 75 ατόμων, όπως προνοεί ο νόμος.


Σε δηλώσεις του το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετική Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι από σήμερα τα ξημερώματα τα δείγματα για κορωνοϊό έφτασαν τα 250, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στα έξι. Παράλληλα επισήμανε πως στα κατεχόμενα παραμένει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ ερευνώνται ορισμένα πιθανά. «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε πολύ περισσότερα δείγματα αφού υπάρχει αρκετή υποδομή στο Ινστιτούτο», δήλωσε ο κ. Φυλακτού.
https://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου