Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο ΚίεβοΣύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας:1. Από τις 00:01 της Τρίτης 17/3/2020 και μέχρι τις 3/4/2020 σταματούν όλες οι εμπορικές πτήσεις από/προς την Ουκρανία. Στο εξής, η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται μόνον οδικώς και μόνον σε Ουκρανούς και αλλοδαπούς κατόχους άδειας παραμονής. Η ουκρανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση προς το τέλος της περιόδου των δύο αυτών εβδομάδων.


2. Όσον αφορά στην είσοδο στην χώρα θα ανακοινωθεί επισήμως εν ευθέτω χρόνω από την ουκρανική κυβέρνηση ποια οδικά σημεία εισόδου θα λειτουργούν ούτως ώστε να εισέρχονται οι Ουκρανοί και οι αλλοδαποί κάτοχοι άδειας παραμονής. Η έξοδος από τη χώρα θα πραγματοποιείται κανονικά, για όλους, αλλά μόνον οδικώς, με αυτοκίνητο. Δηλαδή είσοδος και έξοδος από τη χώρα με σιδηροδρομική σύνδεση δεν προβλέπεται.3. Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας θα εξυπηρετεί μόνον επείγοντα προξενικά περιστατικά, κατόπιν ραντεβού μέσω e-mail. Το ίδιο ισχύει και για τις θεωρήσεις. Η Πρεσβεία δεν θα δέχεται κοινό.

4. Η Πρεσβεία λειτουργεί με μειωμένη παρουσίαση προσωπικού και τηλεργασίας.


Παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας γραπτώς στην ηλ. διεύθυνση: consulate.kiev@mfa.gr , η οποία αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

5. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 00380730429453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου