Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού – Στους 61 οι νεκροίΣε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τη χειρότερη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα εδώ και έναν αιώνα.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες των γαλλικών νοσοκομείων προκειμένου να διαχειριστούν την επιδημία του κορωνοϊού.


Επιπλέον, ο Μακρόν προέτρεψε τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για όσο χρειαστεί.

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλέπεται για αυτή την Κυριακή, θα διεξαχθεί κανονικά, σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ενώ, όσον αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τους παιδικούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, γνωστοποίησε ότι θα παραμείνουν κλειστά από την προσεχή Δευτέρα.


Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε επίσης ότι θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που, όπως ανακοίνωσε, το κράτος θα αναλάβει τη μισθοδοσία εκείνων που θα πρέπει να εργαστούν από το σπίτι.Η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει «με σθένος και σύντομα» για την οικονομική «ανάκαμψη» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που έκρινε ως ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ.


Όσον αφορά τα σύνορα, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι, εφόσον χρειαστεί, θα κλείσουμε τα σύνορα, όμως σε συντονισμό με την ΕΕ.


Εν τω μεταξύ, το Yπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται στους 61, με τον προηγούμενο απολογισμό να κάνει λόγο για 48 νεκρούς.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου