Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

349 πλεον τα κρούσματα στη Γερμανία -10 στην ΚροατίαΗ Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 109 σε μια ημέρα.

Από σήμερα το πρωί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία ανέρχονται σε 349 στα 15 από τα 16 κρατίδια της χώρας. Χθες το πρωί ανέρχονταν σε 240 και χθες το απόγευμα σε 262, ανακοίνωσε το Robert Koch Institute.

Το κρατίδιο που έχει πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό είναι αυτό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της χώρας, όπου υπάρχουν 175 κρούσματα.

Ο ιός που πλήττει πλέον 82 χώρες και περιοχές έχει προσβάλλει σχεδόν 95.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 3.200.

Δέκα επιβεβαιωμένα τα κρούσματα στην Κροατία
Το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κροατία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βίλι Μπέρος, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση των ασθενών και για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς "Fran Mihaljevic", έχουν ήπια συμπτώματα. Ο κ. Μπέρος εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι, όπως είπε, η Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε ταχέως και επαρκώς.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου