Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

16χρονος μολύνθηκε από τον ιό στην ΑυστραλίαΕνας 16χρονος μαθητής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.Την είδηση έκαναν γνωστή οι αρχές της Αυστραλίας που έδωσαν εντολή για πρώτη φορά να κλείσει σχολείο στη χώρα. Ο 16χρονος μαθητής προστέθηκε στον κατάλογο των κρουσμάτων της χώρας που έχει φτάσει τους 60, με την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να κλείνει το Epping Boys High School στο οποίοι φοιτεί, για τουλάχιστον μία ημέρα. Το σχολείο φιλοξενεί περίπου 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα τεθούν σε απομόνωση ως το Σαββατοκύριακο, καθώς ο νεαρός μαθητής ήρθε σε επαφή με πολλούς συμμαθητές του και άλλα παιδιά τα προηγούμενα 24ωρα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε ότι το κόστος της περίθαλψης των ασθενών ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (589 εκατ. ευρώ). Ο Μόρισον είπε πως προέτρεψε με επιστολή του τις πολιτειακές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ένα ταμείο ειδικού σκοπού με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας για να χρηματοδοτηθεί η περίθαλψη των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, προειδοποιώντας πως το ποσό αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί ότι δεν επαρκεί.

«Η εκτίμησή μας αυτή τη στιγμή είναι πως το κόστος θα μπορούσε να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας. Ελπίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό. Αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου