Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Περισσότερα από 12.200 τα κρούσματα στη Γερμανία -34 οι Νεκροί
Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει τα τελευταία 24ωρα η Γερμανία αφού μέσα σε μόλις δυο μέρες τα επιβεβαιωμένα περιστατικά διπλασιάστηκαν. Σύμφωνα με την Bild που επικαλείται στοιχεία των υπουργείων Υγείας των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, μέχρι το πρωί της Πέμπτης τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε 12.214.

Εν τω μεταξύ άλλοι τρεις άνθρωποι κατέληξαν σήμερα, ανεβάζοντας στους 34 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους, μια γυναίκα και δυο άνδρες ηλικίας μεταξύ 83 και 87 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα θύματα στη Γερμανία είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας

Στη Βαυαρία η κωμόπολη Μίτερταϊχ με πληθυσμό 7.000 κατοίκων έγινε η πρώτη που με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα σπίτια τους επιτρέπεται να εγκαταλείπουν μόνο οι εργαζόμενοι και όσοι θέλουν να πάνε για ψώνια ή στο γιατρό. Εκτιμάται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις. Νωρίτερα σήμερα ο βαυαρός πρωθυπουργός Ζέντερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης στο κρατίδιό του σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα.


Οι περισσότεροι Γερμανοί πάντως δεν βλέπουν αρνητικά το ενδεχόμενο αυτό. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του Focus Online το 66,4% των ερωτηθέντων θεωρεί «θεμιτή» την επιβολή γενικής απαγόρευσης. Κατά του δραστικού μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων εμφανίζεται το 24,3%.


Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ σε μια δραματική έκκληση κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί. Την ίδια ώρα η κυβέρνησή της εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εάν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση ή όχι, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα που θα δείξει το κλείσιμο των σχολείων. Εν τω μεταξύ το κρατικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προτίθεται να αξιοποιήσει τα δεδομένα χρήσης των πελατών της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Telekom για να διαπιστώσει εάν και σε ποιο βαθμό έχουν περιοριστεί όντως οι μετακινήσεις των πολιτών.
dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου