Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Νέες βροχοπτώσεις και προειδοποιήσεις για πλημμύρες στη ΒρετανίαΑντιμέτωπες με νέες βροχοπτώσεις είναι από το απόγευμα και για τις επόμενες 24 ώρες περιοχές της Βρετανίας που ήδη έχουν υποστεί πλημμύρες μετά από το πέρασμα δύο μεγάλων καταιγίδων τα περασμένα δύο Σαββατοκύριακα.

Το νερό θα πέσει σε έδαφος που είναι ήδη εμποτισμένο με τη βροχή που έφερε η Καταιγίδα Ντένις και πιο πριν η Καταιγίδα Κιάρα.

Τα προβλήματα αναμένεται να είναι πιο έντονα στην κεντρική Αγγλία, στην Ουαλία και στη βορειοδυτική Αγγλία.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος τονίζει ότι οκτώ ποταμοί έχουν φτάσει σε ύψος ρεκόρ ως προς τη στάθμη τους. Συνολικά σχεδόν 120 προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ σε όλη την επικράτεια, έξι εκ των οποίων, που αφορούν περιοχές στα σύνορα Ουαλίας-Αγγλίας είναι «σοβαρές», κάτι που σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Έως περίπου τις 2 το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται βροχή ύψους έως και δέκα εκατοστών κατά τόπους. Ήδη αυτόν το μήνα η Αγγλία έχει δεχθεί βροχόπτωση που ισοδυναμεί με το 141% της συνηθισμένης ποσότητας βροχής για το μήνα Φεβρουάριο.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για την περιοχή Χέρφορντ και Γούρστερσιρ Ντέιβ Θρουπ σχολίασε στο Twitter ότι η κατάσταση «γίνεται τρομακτική» και ότι αυτά που έχει δει τις τελευταίες ημέρες «δεν είναι φυσιολογικά, δεν είναι καν η νέα κανονικότητα - τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και χρειάζεται να προσαρμοστούμε και να αντιδράσουμε γρήγορα».

Το ύψος της πλημμύρας του ποταμού Γουάι είναι ήδη μεγαλύτερο από μισό μέτρο σε σχέση με τη δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 110 ετών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κριτική κατά του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και ότι δεν έχει συγκαλέσει την επιτροπή αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra.
reporter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου