Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Πρόοδος στη Βρετανία για εμβόλιο κατά του κορωνοϊούΈτοιμος για την έναρξη δοκιμής εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ζώα την ερχόμενη εβδομάδα δήλωσε ο επιστήμονας που ηγείται των βρετανικών προσπαθειών για την προστασία από τη νόσο.


Ο καθηγητής Ρόμπιν Σάτοκ από το Imperial College του Λονδίνου δήλωσε στο Sky News πως η ερευνητική του ομάδα πιστεύει ότι έχει πετύχει να μειώσει το συνήθη χρόνο ενός εκ των παρασκευαστικών σταδίων του εμβολίου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες».


Ο καθηγητής ευελπιστεί να αρχίσουν δοκιμαστικοί εμβολιασμοί ανθρώπων το καλοκαίρι, εφόσον, όπως σημείωσε, εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση.

Το εμβόλιο δεν θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για την τρέχουσα κρίση με τον κορωνοϊό της Γουχάν, αλλά θα είναι κρίσιμο σε μια πιθανή μελλοντική νέα έξαρση, σημείωσε ο Βρετανός καθηγητής.

Επιστήμονες από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ευρώπη εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί για προσφορά 20 εκατομμυρίων λιρών στη διεθνή υπηρεσία CEPI που συστήθηκε το 2017 για την αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων. Ακόμα 20 εκατομμύρια λίρες έχουν δεσμευθεί για τις έρευνες στη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ, το Foreign Office ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει μία τελευταία πτήση τσάρτερ από τη Γουχάν για τους Βρετανούς υπηκόους και τα μέλη της οικογένειάς τους που θέλουν να φύγουν από την περιοχή.

Ήδη 94 άνθρωποι έχουν επιστρέψει με δύο αντίστοιχες πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται σε καραντίνα δύο εβδομάδων σε νοσοκομείο στο Γουίραλ της ΒΔ Αγγλίας.

Πιστεύεται ότι 165 Βρετανοί παραμένουν στην επαρχία Χουμπέι που βρίσκεται η Γουχάν, εκ των οποίων 108 έχουν ζητήσει τη συνδρομή της βρετανικής κυβέρνησης για να φύγουν.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου