Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Δυο Ελληνοαυστραλές στις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ΑυστραλίαςΟ λόγος για την 28χρονη γυμνάστρια Kayla Itsines, και την επίσης ελληνικής καταγωγής πρόεδρο των Συμβουλίων Εθνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας, κ. Μαίρη Πατέτσου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται πλέον στη λίστα των 50 προσωπικοτήτων με την μεγαλύτερη επιρροή στην Νότια Αυστραλία.

Την λίστα κατάρτισε η μεγαλύτερη εφημερίδα της Πολιτείας «The Advertiser» και στόχο έχει να αναδείξει τους ανθρώπους εκείνους με τη μεγαλύτερη ισχύ, οι οποίοι μέσα από το όλο έργο τους, επηρεάζουν τα αυστραλιανά δρώμενα.

Η 28χρονη διεθνούς φήμης γυμνάστρια, με καταγωγή από την Κω, κατέκτησε την 13η θέση στη συγκεκριμένη λίστα αφού μαζί με τον αρραβωνιαστικό της τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να ιδρύσουν μια «αυτοκρατορία» στον τομέα της εκγύμνασης που απευθύνεται σε γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη, με συνολική περιουσία που ανέρχεται στα $486 εκατομμύρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή Kayla φιγουράρει στη λίστα των ισχυρών.

Πέρσι, η νεαρή γυμνάστρια, η οποία πριν από λίγους μήνα έγινε για πρώτη φορά μητέρα, είχε συμπεριληφθεί μαζί με τον Pearce, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα της εφημερίδας «Australian Financial Review» (AFR) «Young Rich List 2019» με τους 100 πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, κάτω των 40 ετών.

Στη λίστα των ισχυρών, βρέθηκε επίσης για μια ακόμα φορά και η Ελληνοαυστραλή πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων, κ. Μαίρη Πατέτσου, η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, ενώ είναι μέλος κυβερνητικών και κοινοτικών οργανισμών σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα «The Advertiser», η δραστηριότητα και η συμμετοχή της κ. Πατέτσου σε ζητήματα και υπηρεσίες που αφορούν το μεταναστευτικό, τις μειονότητες και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και οι επαφές που η ίδια διατηρεί με κυβερνητικούς και μη παράγοντες, την καθιστούν ιδιαιτέρως ισχυρή σε πολλά και ποικίλα επίπεδα.

«Η διάκριση αυτή είναι, φυσικά, σημαντική και με τιμά ως γυναίκα και πολίτη αυτής της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή με γεμίζει με τεράστια ευθύνη γιατί για μένα σημασία δεν έχει η ισχύς του καθενός. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς από τη θέση που έχουμε για να βοηθήσουμε όλους εκείνους που δεν έχουν την δύναμη και τις ευκαιρίες να βρουν τη δική τους φωνή και να καταφέρουν να αφομοιωθούν και να εξελιχθούν μέσα στην αυστραλιανή κοινωνία» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η κ. Πατέτσου, η οποία φιγουράρει στην 44η θέση της λίστας των ισχυρών.

Κόρη μεταναστών από τη Μυτιλήνη, η κ Πατέτσου είναι επίσης μητέρα δύο νεαρών κοριτσιών και σύζυγος του πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Νικολάου Μπόλκα.
Για όσους την γνωρίζουν, η διάκριση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αφού η ίδια ανέκαθεν ήταν και παραμένει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό και τη μετανάστευση καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών.

«Σε προσωπικό επίπεδο, για μένα, μια κόρη μεταναστών που ήρθαν στην Αυστραλία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το να με συμπεριλάβουν, όπως κατά καιρούς έχουν κάνει και με άλλους ομογενείς, σε μια τέτοια λίστα, είναι ο καλύτερος ίσως τρόπος αναγνώρισης των όσων έχουν προσφέρει όλοι οι Έλληνες για πάνω από έναν αιώνα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ευημερία της Αυστραλίας» καταλήγει η κ. Πατέτσου.
https://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου