Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γερμανία: Αυτός είναι ο ακροδεξιός μακελάρης στη ΧανάουΟ 43χρονος Γερμανός Tobias R. φέρεται να είναι ο ύποπτος του μακελειού στην πόλη Χανάου, ανατολικά της Φρανκφούρτης.Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών "ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην πόλη Χανάου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στη σορό του άνδρα εντοπίστηκε νεκρό ακόμη ένα άτομο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μητέρα του δράστη.

Μία φωτογραφία του υπόπτου δημοσιεύτηκε στα γερμανικά Μέσα.
Σύμφωνα με την Bild, ανάμεσα στα θύματα είναι και Κούρδοι, ενώ η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι σε επιστολή που άφησε ο Tobias R. επισημαίνει την ανάγκη να εξαλειφθούν ορισμένοι άνθρωποι των οποίων ο διωγμός από τη Γερμανία δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο 43χρονος Γερμανός Τομπίας Ρ., ο οποίος σκότωσε χθες τουλάχιστον εννέα άτομα σε δύο μπαρ της πόλης, για να βρεθεί αργότερα νεκρός στο σπίτι του, μαζί με την 72χρονη μητέρα του, αναφερόταν στην ανάγκη να καταστραφούν συγκεκριμένοι λαοί των οποίων η απέλαση από την Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή, ενώ έκανε λόγο για μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνωμοσίας. Τόνιζε δε ότι αισθανόταν ότι τον παρακολουθούσαν και ότι βρισκόταν διαρκώς υπό διωγμό.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στον δράστη από τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, μέσα από το οποίο πυροβολούσε τα θύματά του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και ερευνάται προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), κάποια από τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Ο Πρόεδρος της Κουρδικής Κοινότητας της Γερμανίας Αλί Ερτάν Τοπάκ ζήτησε πριν από λίγο «αποφασιστικό αγώνα του κράτους εναντίον του δεξιού εξτρεμισμού» και τόνισε ότι η Κοινότητά του επισημαίνει εδώ και χρόνια τον κίνδυνο. Για «ανείπωτη τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ισλαμική Ομοσπονδία της Γερμανίας, ενώ το Συντονιστικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων κάλεσε την κοινωνία σε «αλληλεγγύη με τα θύματα ενάντια στο δεξιό μίσος και την τρομοκρατία».real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου