Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Πέθανε ο Κινέζος γιατρός που είχε πρώτος προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορονοϊόΑπεβίωσε ο 34χρονος γιατρός, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές της Κίνας για την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, που έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή 636 ανθρώπων.

Ο 34χρονος οφθαλμίατρος Λι Γουένλιανγκ, εργαζόταν σε νοσοκομείο της Ουχάν, την πόλη-πηγή του φονικού ιού, και βρισκόταν εδώ και ημέρες σε καραντίνα.

Ο γιατρός ήταν ο πρώτος που ανέφερε τη λέξη «κορονοϊός» σε συναδέλφους του στις 30 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, είχε μιλήσει για τον ιό σε συγγενείς και φίλους συναδέλφους του σε μηνύματα μέσω της διάσημης εφαρμογής weChat. Είχε παρατηρήσει ότι επτά άνθρωποι από τοπική ψαραγορά της Ουχάν είχαν διαγνωστεί με έναν ιό τύπου SARS και βρίσκονταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Εκείνο το διάστημα η Κίνα τηρούσε σιγή ιχθύος για την κατάσταση.

Μάλιστα, ο 34χρονος οφθαλμίατρος είχε πει στους φίλους του να προειδοποιήσουν τους οικείους τους και μέσα σε λίγες ώρες είδε τα μηνύματα του σε screenshot να έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο και παρόλο που δεν αναφερόταν πουθενά τ’ όνομα του, κατάλαβε ότι θα έχει πρόβλημα και πιθανότατα θα τιμωρούνταν με κάποιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου