Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Βρετανία: Επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα του κορωνοϊού

Και τρίτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλεο βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

«Άλλος ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τρία», δήλωσε ο Κρις Ουίτι.
Η σύσταση της Βρετανίας στους πολίτες της να φύγουν από την Κίνα εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην επαρχία Χουμπέι ήταν μια υπερβολική αντίδραση, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν οι κινεζικές αρχές είχαν ενημερωθεί για τη σύσταση, ο Λιου Σιαoμίνγκ είπε: «Τους είπαμε όντως ότι η υπερβολική αντίδραση δεν βοηθάει. Τους ζητήσαμε να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μια λογική αντίδραση. Μην αντιδράτε υπερβολικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» των σχέσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και στο Πεκίνο, δήλωσε ακόμη ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα δυσαρεστήθηκε με τον Τζόνσον επειδή δεν επικοινώνησε προσωπικά με τις αρχές για να προσφέρει υποστήριξη για το ξέσπασμα του κοροναϊού, ο Λιου Σιαομίνγκ απέρριψε τον υπαινιγμό και αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη, εγκάρδια συνομιλία με τον Τζόνσον.

«Μου είπε ότι εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος στη χρυσή εποχή των σχέσεων Κίνας-Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Λιου στους δημοσιογράφους.

Η φράση αυτή είχε αναφερθεί για πρώτη φορά όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ντέιβιντ Κάμερον (20010-2016). Από τότε, η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιθυμεί τώρα διακαώς να συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου