Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο πατήρ Γεώργιος επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει τον Χριστιανισμό στην ΟυγκάνταΤο μεγαλείο της Ορθοδοξίας αναδεικνύεται μέσα από την ιστορία του πατέρα Γεωργίου, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Άνθιμο. Ο πατήρ Γεώργιος κατάγεται από την Ουγκάντα και φέτος συμπληρώνει τέσσερα χρόνια παραμονής στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήρθε για να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή.

«Σκοπεύω, μόλις τελειώσω τη σχολή και πάρω το πτυχίο μου, να επιστρέψω στην πατρίδα μου την Ουγκάντα και να γίνω κληρικός στην Αφρική, για να μεταλαμπαδεύσω τον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία στην Ουγκάντα και, εάν γίνει, σε όλη την ήπειρο», λέει ο πατήρ Γεώργιος στη «δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη «έχει πλούσια πνευματικότητα, ήταν ο τόπος που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και πήρα και εγώ την ευκαιρία να έρθω εδώ»

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι οι ιερείς τού μαθαίνουν τα ιερατικά, και λαμβάνει αγάπη και χαρά από τον κόσμο που επισκέπτεται την εκκλησία. «Προσπαθώ να μάθω ό,τι προλαβαίνω, για να μπορέσω να τα μεταδώσω στους ανθρώπους στην Ουγκάντα, γιατί η Ελλάδα είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας και εδώ τελείται το καλύτερο έργο, αυτό της ιεραποστολής», τόνισε ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Τριανδρία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος λειτουργούν και δύο Σύροι ιερείς. Τους έχει κοντά του ο αρχιμανδρίτης Αντώνιος, που λέει, με καμάρι, ότι η ενορία του είναι… τριεθνής. Η εκκλησία λειτουργεί με κληρικούς από Ελλάδα, Συρία και Ουγκάντα.

Στην ερώτηση προς τον πατέρα Γεώργιο, πώς τον αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Τριανδρίας, απάντησε ως εξής: «Καλύτερα δεν θα μπορούσαν. Πέρα από μια αρχική αμηχανία, μόλις κατάλαβαν ποιος είμαι, αισθάνομαι, πλέον, σαν να είμαι πάρα πολλά χρόνια στον Άγιο Σπυρίδωνα και σε αυτό βοήθησε ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που ήρθα, μου συμπαραστέκεται και με βοηθάει τόσο στην καθημερινότητα όσο και στη Θεία Λειτουργία. Είμαι ευγνώμων προς όλους τους Έλληνες και είμαι αποφασισμένος να μεταφέρω στην πατρίδα μου, μόλις επιστρέψω, όλες αυτές τις εμπειρίες από την Ορθόδοξη Ελλάδα».


briefingenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου