Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλία: Η «Airbus» καταργεί 2.362 θέσεις εργασίας μέχρι το 2021Ο όμιλος «Airbus» θα καταργήσει 2.362 θέσεις εργασίας στο τμήμα Άμυνας και Διαστήματος («Airbus Defense & Space») μέχρι τα τέλη του 2021, λόγω της «ατονίας της διαστημικής αγοράς και της αναβολής εκτέλεσης πολλών αμυντικών συμβάσεων», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να καταργήσει 829 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, 630 στην Ισπανία, 404 στη Γαλλία, 357 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 142 σε άλλες χώρες. Μια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι (π.χ. εσωτερική μετακίνηση, απολύσεις ή εθελούσια έξοδος) θα συζητηθεί μελλοντικά με τους εκπροσώπους τους.

«Η "Airbus Defence and Space" δεσμεύεται να παράσχει διευκρινίσεις για τις προθέσεις της και να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Το τμήμα αυτό, που αντιπροσωπεύει το 15% του κύκλου εργασιών του ομίλου, κατέγραψε λειτουργικές απώλειες 881 εκατομμυρίων ευρώ πέρσι.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου