Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλία: Δήμαρχος 97 ετών θα είναι ξανά υποψήφιοςΑκόμη μία θητεία στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, θα διεκδικήσει ο γηραιότερος δήμαρχος της Γαλλίας, ηλικίας 97 ετών.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο FranceInfo, πρόκειται για τον Μαρσέλ Μπερτομέ, ο οποίος από το 1971 είναι δήμαρχος του Σεν-Σερέν-σιρ-λ’Ιλ.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο, ο Μπερτομέ τόνισε πως «έχω ακόμη πράγματα να κάνω» και εξήγησε ότι «υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπισθούν».

Ο ίδιος απέρριψε αγανακτισμένος τις επικρίσεις για την ηλικία του. «Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος στα 98 σου και υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να είναι ανόητοι στην ηλικία των 20 ετών», είπε στο FranceInfo.

Ο Μαρσέλ Μπερτομέ επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο το 2014 ως δήμαρχος του χωριού Σεν-Σερέν-σιρ-λ’Ιλ, που βρίσκεται κοντά στο Μπορντό και το 2016 είχε 3.160 κατοίκους.

Ωστόσο, στις φετινές εκλογές του Μαρτίου δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που είχαν εκλεγεί την τελευταία φορά με το αριστερό ψηφοδέλτιό του, σχεδιάζουν τώρα να είναι αντίπαλοί του, μετέδωσε το FranceInfo.

Οι δημοτικές εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 15 και στις 22 Μαρτίου σε όλη τη Γαλλία

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου