Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Τουλάχιστον 125 απειλούμενες πτεροφάλαινες σκότωσε ο Ισλανδός Κ. ΛόφτσονΕίναι αρρωστημένο. Την πυροβόλησαν με εκρηκτικό καμάκι, την ξεκοίλιασαν και πέταξαν το έμβρυο στα σκουπίδια. Ήταν μόνο μία απ’ τις 125 απειλούμενες πτεροφάλαινες που σκότωσε φέτος ο Ισλανδός εκατομμυριούχος Κρίστιαν Λόφτσον.


Οι πτεροφάλαινες είναι υπέροχα πλάσματα: επικοινωνούν τραγουδώντας και νιώθουν την αγάπη και τη βαθιά θλίψη. Ο Λόφτσον είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που σφάζει ακόμη αυτούς τους ευαίσθητους γίγαντες για το κέρδος -- συχνά στην εγκυμοσύνη τους.

Αλλά επιτέλους μπορούμε να τον σταματήσουμε.

Αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση της Ισλανδίας σκέφτεται να βάλει τέλος στη φαλαινοθηρία, αλλά μπορεί να δεχτεί θύελλα αντιδράσεων απ’ τον κροίσο και το λόμπι του.

Είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ότι όλος ο κόσμος στηρίζει την απαγόρευση! Υπόγραψε το ψήφισμα, πριν αποφασίσει η κυβέρνηση:

Σταματήστε τον φαλαινοσφάχτη

Επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι οι φάλαινες διαθέτουν εγκεφαλικά κύτταρα που επεξεργάζονται πολύπλοκα συναισθήματα, όπως ο έρωτας και το πένθος! Πιστεύαμε ότι αυτά τα κύτταρα υπήρχαν μόνο στους ανθρώπους και τους μεγάλους πιθήκους, αλλά τελικά οι φάλαινες έχουν έως και τρεις φορές περισσότερα απ’ τον άνθρωπο!

Οι φαλαινοθήρες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αρκετές πτεροφάλαινες στην Ισλανδία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα παγκοσμίως απειλούμενο και προστατευόμενο είδος, που κόντεψε να εξαφανιστεί μέσα στον αιώνα μας εξαιτίας του κυνηγιού. Και η μέθοδος του Λόφτσον είναι φρικιαστική: τα εκρηκτικά καμάκια προκαλούν αργό κι επώδυνο θάνατο.

Εκατομμύρια τουρίστες κατακλύζουν την Ισλανδία για τη φυσική της ομορφιά και για να δουν τις φάλαινες να παίζουν ελεύθερες. Όμως οι επισκέπτες μένουν σοκαρισμένοι όταν αντικρίζουν κάποιο πλοίο του Λόφτσον να πλέει σε αιματοβαμμένα νερά, ρυμουλκώντας κάποιο κουφάρι. «Απλά πείτε τους να κοιτάνε αλλού. Μπορούν απλά να γυρίσουν και να κοιτάξουν απ' την άλλη», απαντάει εκείνος. Ας του δείξουμε ότι δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σ’ αυτό το λουτρό αίματος!

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την άδεια φαλαινοθηρίας του Λόφτσον αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα! Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το -- όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, το Avaaz θα τρέξει δημοσκόπηση στην Ισλανδία και θα εκθέσει αυτή τη φρίκη στην ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία της:

Σταματήστε τον φαλαινοσφάχτη
Σπύρος, Rewan, Danny, Lisa, Camille, Rosa, Alice N. και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου