Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Η Νέα Σμύρνη ανάμεσα στις 10 καλύτερες γειτονιές της ΕυρώπηςΒρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και τη θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή είναι φιλική προς τις οικογένειες.

Ο λόγος για τη Νέα Σμύρνη την οποία συγκαταλέγει ο Guardian – βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του – ανάμεσα σε 10 εκ των καλύτερων γειτονιών στην Ευρώπη.

Το βρετανικό μέσο στέκεται στις πλατείες της περιοχής οι οποίες, όπως αναφέρει, φιλοξενούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία: η γειτονιά Νέας Σμύρνης απέκτησε το όνομά της από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, καθώς εγκαταστάθηκαν σε αυτήν πολλοί πρόσφυγες τη δεκαετία του 1920.

Παρατηρεί επίσης πως η κεντρική πλατεία του δήμου είναι καταπληκτική, διαθέτοντας σιντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ, τα οποία ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε κάθε πορτοφόλι.

Παράλληλα, στην περιοχή διοργανώνεται πληθώρα υπαίθριων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ο Guardian στέκεται και στο άλσος της Νέας Σμύρνης, το οποίο είναι ιδανικό για έναν περίπατο αλλά και για γυμναστική.

Οι 10 γειτονιές που περιλαμβάνει στη λίστα του ο Guardian είναι οι εξής:

1. Nowa Huta, Κρακοβία
2. Śródmieście, Βρότσλαβ
3. Wilhelminapark, Ουτρέχτη
4. Vallecas, Μαδρίτη
5. Moabit, Βερολίνο
6. Le Panier, Μασσαλία
7. Howth, Δουβλίνο
8. Döbling, Βιέννη
9. Józsefváros, Βουδαπέστη
10. Νέα Σμύρνη, Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου